Amenzile contraventionale intocmite in temeiul ordonantelor militare adoptate ca urmare a insituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei prin Decretul presedintelui nr. 195/2020 sunt nule absolut iure et de iure si este imperios necesara contestarea lor la instanta de judecata.

Decretul Presedintelui nr. 195/2020, emis de catre presedintele Klaus Iohannis conține restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale încălcând dispozițiile art. 53 din Constituția României care statuează că aceste lucruri pot fi făcute doar prin lege”

Totodata, acesta mai contine derogări de la dispoziții conținute de legi și ordonanțe, ceea ce, de asemenea, nu se poate face decât prin acte normative cu putere de lege.

Amenzile contraventionale, respectiv procesele-verbale pot fi atacate in termen de 15 zile inclusiv de la data incetarii starii de urgenta.

Contactati-ne pentru consultanta juridica/asistare si reprezentare in fata instantelor de judecata in vedere anularii sanctiunilor contraventionale si pentru a fi exonerat de la plata amenzii.